17 Temmuz 2013 Çarşamba

E-Ticaret Sitesi Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Unsurlar Nelerdir ?


Girişimciler,girişimcilik ile ilgilenenler, firmalar, kobiler hemen herkes artık e-ticaret sektörünün önemini anlamaya başlıyor ve bu sektörde kendine yer almayı hedefliyor.

Peki e-ticaret sitesi açarken ne yapmalısınız ve nasıl yol almalısınız ki işinizde başarıyı yakalayabilesiniz ?
Öncelikle belirtmek gerekir ki e-ticaret güven işidir.Bir e-ticaret sitesi açacaksanız ya bir yazılımcıya e-ticaret sitesi hazırlatmalısınız ( ki bunun maliyeti 10-20 bin dolar civarıdır) veya hazır anahtar teslim e-ticaret sitesi sunan altyapı sağlayıcılarından temin edebilirsiniz. Bunu tercih edecekler için hangi firmadan hangi altyapı kullanmalıyım diye soranlar olabilir. Sakın bedava, ucuz veya adı sanı duyulmamış e-ticaret paketleri ile e-ticaret sitesi açmayın. Bu pazarlama oyununa gelmeyin.Unutmamak lazım ki ucuz etin yahnisi yavan olur. Bunun için sektörün en güvenilir ve kaliteli firmasında e-ticaret sitenizi açmalısınız. ( Benim tavsiyem Neticaret firması olacak size)

Sitenizi açtıktan sonra  varsa siteye kendi ürünlerinizi yoksa ürün sağlayan stokçuların ürünlerini ekleyin, yapacağınız işe göre sitenize mutlaka bir tasarım yaptırın. Sitenizde ödeme seçenekleri bol olsun. ( peşin,havale,taksitli,kapıda ödeme,vs..)  Sitenizde iletişim bilgileriiz bulunsun sizi arayan rahatlıkla size ulaşabilsin.

Daha sonrasında arama motorlarında üst sıralara çıkabilmek için sektörünüze göre kelime başına seo yaptırın.Örneğin mobilya satıyorsanız, arama motorlarında mobilya yazdığında ilk sırada sizin sitenizin çıkmasını istiyorsanız profesyonel bir destek ile mobilya kelimesinde sitenize seo hizmeti alın. Sektörünüze göre uygun yerlerde banner reklam, arama motoru reklamı  gibi reklamlar verin.

Fiyat ve ürün yelpazenizin müşteri beklentilerine göre uyarlayın. Bu size gelen müşterinin ürün almadan gitmesini önler.

Unutmayın geleneksel ticaret ile sadece mahallenize veya çevrenize satış yaparken e-ticaret ile tüm Dünya müşteriniz olabilir !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.
E-Ticaret Platformu