6 Şubat 2013 Çarşamba

E-Ticaret Girişimciliği İçin Altın İpuçları



1-Öncelikle yapmak istediğiniz iş fikrini iyi kurgulayın.Unutmayın ki sizin düşündüklerinizi veya benzerlerini bir başkası da düşünmüş olabilir.

2-Yapmak istediğiniz e-ticaret girişimi için benzer girişimcileri inceleyin, düşüncenizle benzer veya aynısı olan bir başka e-ticaret girişimi var mı buna bakın ve yapmak istediğiniz iş ile var olan girişimi karşılaştırıp öz değerlendirme yapın.

3-E-ticaret girişiminde artık var olanlar değil , var olanların değişik versiyonları,fark yaratılmışlarının kazanç sağladığını unutmayın.

4-E-Ticaret girişimciliğinde mutlaka bir B Planınız olması gerektiğini, işler yolunda gitmez ise nasıl bir yol çizeceğinizi önceden belirleyin.

5-Büyük rakiplerle baş etmek için sermaye ve reklam gücünüz yoksa e-ticaret girişimciliği projenizi büyük rakiplerin alanlarından uzak tutun…

6-Son dönemde çok fazla ürün satmak yerine sektörel veya tek ürüne özel e-ticaret girişimciliğinin daha kısa zamanda tanındığı ve satış getirdiğini bilmeniz gerekmektedir.

7-Kuracağınız e-ticaret sitesinin özel tasarımlı ,güvenli altyapı hizmetli olmasına özen gösterin. Mutlaka Neticaret gibi sektörde güven veren firmalarından e-ticaret altyapı hizmeti alın.Ucuz veya bedava site sağlayıcılarından e-ticaret sitesi kesinlikle açmayın.

8-Son olarak ne kadar ekmek, o kadar köfte mantığında, yılmadan ve azimle kararlıca yolunuzda devam etmeniz gerektiğini hep hatırlayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.
E-Ticaret Platformu