10 Kasım 2014 Pazartesi

Sosyal Medya Aracılığı ile İş Bulabilirmisiniz ?



Sosyal medya özellikle ülkemizde kariyer veya iş bulmak amaçlı pek kullanılmıyor. Genelde eğlence amaçlı kullanılan sosyal medya aslında bir iş bulmanıza yardımcı olabilir.  

Facebook ve twitter üzerinden iş ilanı duyurusu yapan firmalar aradıkları elemanın iş pozisyonuna uygun olarak hem facebook da hem de twitter da paylaşımlarına hashtag koyarak takipçisi olmayan kişilerinde iş ilanlarına ulaşmalarını hedefliyorlar. Örneğin; facebook veya twitter da yazılımcı aradığını paylaşan bir firma yazısının sonuna “ #yazılımcı, #yazılım “ gibi hashtang kelimeler koyuyor.Böylece facebook veya twitter da bu hashtagleri aratan kişiler bu iş ilanına da rahatlıkla ulaşabiliyor.

Bunun dışında son dönemde dünya artık klasik kariyer siteleri yapısından uzaklaşıyor. Daha sosyal yapıda ve daha sonuç odaklı kariyer sitesi mantığına geçiyor. Bu tarz sitelere üyelik yapmak ve bu tarz kurumların sosyal medya hesaplarını takip etmek iş arayan veya kariyerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar için oldukça pratik ve hızlı çözümler sunuyor. İş arayan ve kariyerinde değişiklik yapmak isteyen kişi iş ilanlarını sitelerden takip edemese bile kariyer firmaların sosyal medya hesaplarını takip ettiklerinde iş ilanlarına kendi sosyal medya hesaplarından rahatlıkla ulaşabilirler.



İş arayan kişi için durum ise ; iş arayan aday kendisini veya hangi pozisyonda iş aradığını belirten yazısını sosyal medya ( facebook, twitter, vb.) hesaplarından paylaşıp paylaşımının sonuna uzmanlık alanı hashtag kelimelerini koyabilir. Örneğin; kişi “yazılım uzmanıyım İstanbul’da iş arıyorum “ diye yazdıktan sonra bu yazısının sonuna “ #yazılımcı #yazılım #işilanları #iş “ gibi kelimeleri yazdığında bu alanda eleman arayan firmanın kendisine ulaşmasını sağlayabilir.


Devir hız ve zamandan kazanma devri. Peki o halde neden zaman kaybedelim ?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.
E-Ticaret Platformu