13 Kasım 2014 Perşembe

Sosyal Medya Aracı Twitter Değişiyor Mu ?



Twitter’in geçtiğimiz gün düzenlenen Analist Günü çarpıcı değişiklikler ile dolu geçti.

Twitter’ın en önemli değişikliklerinden biri zaman akışındaki yapılacaklar önde geliyor. Yeni eklecek olan  “Timeline Highlights” yani “Zaman Akışında Öne Çıkanlar” özelliğiyle Twitter, zaman akışınıza ilgilenebileceğiniz içerikler de eklenecek. 

Bunlardan  “Siz uzaktayken” diye isimlendirebileceğimiz “While You Were Away” özelliğiyle birlikte Twitter’a bir süredir giriş yapmayan kullanıcıların kaçırdıkları tweet’ler için zaman akışında onlarca tweet geri gitmesine gerek kalmayacak. Yeni sistem de görmediğimiz eski tweetler önem durumuna göre üst sıralarda çıkabilecek.

Bunun dışındaki diğer önemli konu konum bilgisine göre son dakika haberlerin zaman akışında belirmesi olacak.

Çoğu kullanıcınında istediği direkt mesaj özelliğinin gelişmesi  de gerçekleşiyor. Artık kullanıcılar herhangi bir tweet atarken isterse bu tweeti direkt özel mesaj olarak atabilecek. Zaman akışındaki görselliği arttırmak isteyen Twitter, bu yönde de önemli bir değişikliği önümüzdeki yılın ilk yarısında devreye alacak. Özellik, kullanıcıların Twitter üzerinden kendi videolarını kaydetmelerini, paylaşabilmelerini ve düzenlemelerini sağlayacak.

Reklam verenleri de unutmayan Twitter anlık sonuçlara ve etkileşime olanak sağlayacak yeni reklam uygulamalarını da hayata almayı planlıyor.

Yeni reklam uygulamaları arasında, kullanıcıların doğrudan bir kampanya için ilgili işyerini aramasını sağlayan Click-to-Call Cards, kendi ürünlerini tasarlayıp fiyat alabilecekleri Configurator ve reklam verenlerin kullanıcılardan oylamayla anında geri dönüş almasını sağlayacak Poll Cards var.

Umarım yeni dönemde twitter daha da işimize yarar hale gelir.

Yazan : Serkan Hacıömeroğlu - Dijital Pazarlama Sosyal Medya ve E-Ticaret Uzmanı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.
E-Ticaret Platformu