1 Ağustos 2013 Perşembe

E-Ticaret ve Girişimcilik Nasıl Bir Araya Gelebilir ?



Eskiden E-Ticaret kavramı yoktu ancak girişimcilik veya girişimci kavramı vardı.Eski dönemlerde girişimciler bir girişim yapmak istediklerinde çoğunlukla mahallelerinde bir dükkan açarlar veya bir firma kurup geleneksel ticaret yaparlardı. Yaptıkları iş ve satış hacimleri ise kendi çevreleri veya bölgesel kalırdı.
Bugüne baktığımızda görüyoruz ki artık girişimciler için büyük avantajlar doğuran bir iş kolu var :E-Ticaret ! E Ticaret yeni dönemde yıldızı gittikçe parlayan bir iş kolu. Özellikle satış ağının ve müşteriye kolay ulaşımın bir avantajı olan e-ticaret,girişimciler için bulunmaz bir nimet.
Girişimcilik ruhu taşıyan girişimci adayları akıllarında iş fikri ile bir iş oluşturmak için yola çıkarken bu iş fikrinin e-ticaret tabanlı geliştirmeye özen göstermelidir.Ne iş yapılacaksa yapılsın ne olursa olsun mutlaka yapılacak işin bir e-ticaret kolu olmalıdır. E-ticaret sitesi olmayan firmaların önümüzdeki 5 yıl içindeki kaybının %70 olacağı bilinmektedir. Hal böyle olunca girişimcilerin iş fikirleri e-ticaret temellinde inşa edilmelidir.
Artık çoğu girişimci e-ticaret ile ilgili iş fikirlerin devletten , yatırımcılardan ve istekli diğer girişimcilerden maddi veya manevi destek de almaktadır.
Önemli olan iş fikrinin e-ticaret ile harmanlanması, farklılık yaratması ve al benisinin olmasıdır.
Artık günümüzde e-ticaret sitesi açmak hiç zor değil. Hazır e-ticaret paketleri ile işlem çok kolay
E o zaman neden iş fikrimizi ve girişimci ruhumuzu e-ticaret ile süslemeyelim ? Vakit geç olmadan e-ticarete doğru adım atmakta fayda var.

1 yorum:

  1. e ticaret paketleri E ticaret günden güne büyümeye başladı. e-ticaretin avantajları bu işi yapmaya yönelen her girişimciyi heyecanlandırıyor buda kazanmalarını sağlıyor.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederiz.
E-Ticaret Platformu