23 Ocak 2015 Cuma

E-Ticaret Siteleri İçin 10 Altın Seo Önerileri



E-Ticaret sitesi açtınız ancak nasıl ziyaretçi çekeceğinizi ve nasıl google da üst sıralara çıkabileceğinizi bilmiyor olabilirsiniz. Bu öneriler ile sitenizi arama motoru dostu yapabilirsiniz.
İşte önerilerim :
1-Ürün ekleme işlemlerinde özgün başlık, açıklama ve anahtar kelimeler kullanın. 
2- Sitenize eklediğiniz resimlerin olabildiğinde profesyonel çekim olmasına ve resim açıklamasının ürün adı ile aynı olmasına dikkat edin. Unutmayın ki arama motorları özgün içerikli ve emek verilen siteleri sever. 
3-Ürün resimlerinize resmi zoom yapma özelliği koyun.
4- Ürünlerinizin altında ürünle ilgili tanıtım videoları bulundurmaya çalışın. Bu durum hem ziyaretçinin sitenizde daha fazla zaman geçirmesini hemde satışlarınıza artı değer sağlar.
5- Sitenize üye olunmadan da alışveriş yapılmasına imkân verin. Ziyaretçilerin birçoğu siteye üye olmanın kaybettireceği zamandan dolayı  ürünü almaktan vazgeçmektedir. 
6- Ana sayfada mutlaka Günün Fırsatı, En Beğenilen, En indirimli gibi alanlar üzerinde belirleyin ve insanların ürünlerinize yorum yapmasına izin verin. Böylece kendiliğinden sitenizde doğal içerik oluşturmuş olun.
7- Ana sayfanızda maksimum 15 ürün bulundurun. Çok karmaşık site yapısından kaçının.Ziyaretçi ne akdar çok sitenizde kalırsa google da sizi o kadar sever.
8- Ürün açıklamalarını hazırlarken sanki ürünü siz alacakmış gibi düşünün. Yani ben olsam bu ürün ile ilgili neleri öğrenmek isterdim sorunun yanıtına cevap verin ürün açıklamasında. 
9- Siteniz ve ürünleriniz ile ilgili günde 2 defayı geçmeyecek şekilde mail marketing yapın.
10-Sosyal Medya hesaplarınızı aktif tutun ve sosyal medya da site linklerinizi paylaşın.
Yazan : 
Serkan HACIÖMEROĞLU
Türkiye'nin ilk ve tek e-ticaret, sosyalmedya, dijital pazarlama ve girişimcilik gurusu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.
E-Ticaret Platformu