12 Ocak 2015 Pazartesi

E-Ticaret Hakkında Doğru Bildiğimiz Yanlışlar



Gerek fiyat avantajı, gerekse rahatlığı bakımdan e-ticaret artık çoğumuzun hayatında ciddi önem arz ediyor. Düşünsenize oturduğunuz yerden bir ürünün içeriğini öğreniyor fiyat karşılaştırması yapabiliyor ve taksitle satın alma yapabiliyorsunuz. Ancak son zamanlarda doğruymuş gibi ortaya bazı veriler e-ticaretin yanlışlarını oluşturuyor.
İşte bu yanlışları sizin için derledim :

1.     İnternet üzerinden satın alınan ürünlerin geç teslim edilmesi: Satın alınan
ürünün çeşit ve içeriğine göre en geç 3 iş günü içinde teslim edilmektedir. Türkiye kargo sürecinde çoğu ülkeden ileri durumdadır. Örneğin bu süre Amerika’da 7 iş günüdür.

2.      Alınan bir ürünün iadesi ve iptali mümkün değil: Yasa gereği satın aldığınız ürünleri herhangi bir gerekçe bildirmeksizin 14 gün içerisinde iade edebilir ya da değiştirebilirsiniz.
3.      Online alış veriş güvenilir değil: Bu durum tamamen işletmeler, sitelere ve siteyi açan kişilerin niyetleri ile alakalıdır. Hoş olmayan bir durum ile karşılaşmamak için bilinen, SSL Sertifikalı siteler ile çalışın.
4.      Ürünün bozuk çıkması sorunu: Bu durumda tüm sorumluluk firmanındır. Hemen iade edebilir veya değişim yada tamir isteyebilirsiniz.
5.      Olası problem halinde yetkiliye ulaşamama: Bu durum eskiden çok olsada günümüzde azalmıştır. Ürün alırken firmanın iletişim bilgilerini önceden kontrol edin.
6.      Sahte ürün gönderilmesi sorunu: Adı şanı duyulmamış ve kaybedeceğini bir şey olmayan eften püften siteler ancak bunu yapar. Bilinen, müşteri ve itibar kaybetmek isteyen hiç bir firma bu tehlikeye girmez.
7.      Garanti belgesi gönderilmemesi: Satın almış olduğunuz ürünün faturası aynı zamanda garanti belgesi yerine de geçmektedir. Bunun dışında garanti belgesini de tekrar isteyebilirsiniz.
8.      E-Ticaret ile alışveriş zor ve karmaşık bir iş: Tamamen yanlış bir algıdır. E-Ticaret oldukça kolay ve hızlı bir alışveriş türüdür.
9- E-Ticaret sitelerinde satılan ürünler ucuz ama sahtedir: Kesinlikle yanlıştır. Dükkan, çalışan ve stok gibi giderleri olmadığından e-ticaret siteleri normal dükkanlara göre daha ucuzdur.

10- E-Ticaret sitelerinde resimdeki ile gelen ürün tutmaz : Kesinlikle yanlış. Yeni kanun ile birlikte bu durumun ciddi cezaları vardır. Zaten itibarını ve müşterisi kaybetmek istemeyen bir firma bu davranışa girmez.

Yazan : 
Serkan HACIÖMEROĞLU
Türkiye'nin ilk ve tek e-ticaret, sosyalmedya, dijital pazarlama ve girişimcilik gurusu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.
E-Ticaret Platformu