16 Ekim 2014 Perşembe

Girişimcilik Ruhu Taşıyan Girişimciler için Altın Öneriler


Her insana nasip olmaz girişimcilik ruhu. Girişimci olmak ve bu ruhu taşımak ayrı bir meziyet ve fırsattır. Ancak gelişen teknoloji ile küçülen dünyada herkes her şeyden haberdar olmuştur. Bu durum artıları kadar eksilerini de beraberinde getirmektedir. Çoğu girişimci artık yapılacak bir iş kalmadı diye düşünmeye başlamıştır. Çünkü küçülen dünyada herkes bir birini kopyalamaya ve benzer işleri taklit etmeye başlamaktadır.
Öncelikle girişimcilerin aşağıdaki bu verileri uygulaması yapacağı girişim de fayda sağlayacaktır :

11-      Kopyalamak yerine sıfır bir iş fikri oluşturmak : Örneğin yalnızlaşan dünyada yalnız ve kimsesiz yaşlılar için bir beyaz hat oluşumu destek girişimi bir farklılıktır. Call centerdan sürekli yaşlıları arayan hal ve hatırlarını soran takip eden, belirli periyotlarda ziyaret eden, dertlerini dinleyen bir call center destek hattı gibi…

22-      Yurtdışında mevcut bir girişimin Türkiye şartlarına göre revize edilerek sunulması. E-Bay e-ticaret sitesi uygulamasının gitti gidiyor adı ile ödeme havuzu sisteminin getirilmesi gibi.

33-      Girişimciliğin sadece e-ticaret ile sınırlı olmadığını bunun her alana yayılması gerektiğinin bilinmesi gibi. Örneğin starbucks cafelere rakip organik kahve sunan natural bir konsept gibi.

Girişimcilik artık günümüzde olanı kopyalamaktan çok farklılık yaratmak üzerine olmalıdır.


Yazan : Serkan HACIÖMEROĞLU / E-Ticaret- Sosyal Medya ve Dijital Pazarlama Gurmesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.
E-Ticaret Platformu