7 Ağustos 2012 Salı

Türkiye'nin E-Ticaret Girişimcisi Haritası


Farklı kategorideki e-ticaret girişimcilerinin verilerini kapsayan Neticaret araştırmasına göre e-ticaret girişimcisi en çok çok çeşit ürün sunan sanal mağaza açıyor.
Türkiye’de e-ticaret sitesi açan girişimcilerin %47 ‘si Marmara ve Ege bölgesinde bulunuyor.
E-Ticaret altyapı sağlayıcısı olan ve Türkiye E-Ticaret altyapı sağlayıcıları Derneği üyesi Neticaret kendi altyapısını kullanan müşterilerine ve sektöre göre yaptığı araştırmaya göre e-ticaret sitesi açan girişimcilerin genel yoğunluğu İstanbul’da toplanıyor.

E-Ticaret sitesi açan girişimcilerin %47 ‘si Marmara ve Ege Bölgesinden olurken , %19 ile İç Anadolu bölgesi ,%12 ile Akdeniz %10 ile Karadeniz ve onu da %12 ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden oluyor.

İl bazında bakılınca en çok e-ticaret sitesi açan girişimciler İstanbul,Ankara , İzmir ve Bursa’da bulunuyor.

E-Ticaret girişimcilerin açtığı e-ticaret sitelerinde öncelik çeşitli ürünler sonrasında giyim,elektronik,ofis ve kırtasiye malzemeleri geliyor.
Konuya ilişkin açıklama yapan Neticaret Sosyal Medya Müdürü Serkan Hacıömeroğlu “ E-Ticaret girişimcisinin son 2 yıla oranla %90’nın üzerinde arttığını,sektördeki alışveriş talebinin artmasının girişimcilerin ilgisini çektiğini ve şu an 7000 civarı sanal mağaza olan Türkiye’de önümüzdeki 3 yıl içinde rakamın 13300 olmasını beklediklerini”iletti.
Özellikle büyük şehirlerdeki girişimcilerin çokluğuna dikkat çeken Hacıömeroğlu ;Anadolu’daki girişimci artışının hiç de azımsanmayacak olduğunu belirterek bunun mutluluk verici olduğunu iletti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.
E-Ticaret Platformu