13 Mart 2012 Salı

E-Ticarette çok kazanabilirsiniz,Ama nasıl? İşte cevabı


Popülaritesi yüksek her meslek ülkemizde dönemsel olarak zirvede kalmış ve o sektöre yönelen eleman sayısı da patlama yaşamıştır. Durum yine farksız, e-ticaret ile ilgili konuştuğumuz günlerde yığılmanın başladığını görmek zor olmuyor. Ticaret yapmak dijitalde olunca sonu görmek mümkün değil. Hal böyle olunca hayaller kurulmuş zengin olunmuş bile. Peki durum ne? Kimler e-ticaret yapmalı ya da yapabilir? Tedarikçiler, servis sağlayıcılar bu duruma nasıl bakıyorlar? Gerçekten zengin olmak mümkün mü?
E-ticaret’in gitgide yaygınlaştığı, geleneksel ticaret ve alışverişin otoritesini kaybedeceği hepimizin göz önünde bulundurduğu bir durum. Durmadan artan potansiyel ve pastadan küçük de olsa bir dilime sahip olma isteği girişimcilere oldukça cazip geliyor.
Yeni ticaret modelleri boy göstermeye başlasa dahi Türkiye henüz e-ticarete doyabilmiş değil. Gerek altyapı eksikliği gerekse doğru projelerin hayata geçirilememesi ülkemizi dünya genelinde alt sıralarda bırakıyor. Yeni modeller ile yeni satış kanallarının ortaya çıkıyor olması e-ticareti kökten bitirebilecek bir hareket değildir, şimdilik.
Katıldığım sohbetlerde, arkadaş ortamında, tanımadığım insanlarla ayaküstü laflarken mesleğimi duyan herkesin ortak tepkisi : “İyi para var o işte, biz de bir ürün bulduk onu satmayı düşünüyoruz, kazanır mıyız?” Bu kalıplaşmış cümle gösterilen ilgiyi net olarak özetliyor aslında. Gittigidiyor ve Sahibiden hakkında minik bir bilgisi olan herkes satış kanalını bulmuş bile!
Durum böyleyken özellikle genç ve ilgi duyan girişimci sayısı bir hayli fazla. Ancak orta yaşlıları da kesinlikle atlamamak gerekli. İstanbul’da ticaretin merkezi Mahmutpaşa’da toptan fiyatına perakende ürün alıp internette satışını yapan yüzlerce orta yaşlı var. Gençler henüz Mahmutpaşa yollarını öğrenememiş olacaklar ki karşılaşmıyoruz pek fazla.
E-ticaret yapan, yapmak isteyen girişimcilerin ortak istekleri; az masrafla çok para kazanmak. Genel özellikleri ; ticari bilgilerinin az olması, prosedürleri ve kanunları bilmeden hareket etmeleri.

Öncelikle bir iş fikri geliştirin,
Piyasayı yapmak istediğiniz iş konusunda iyice araştırın,
Birden çok ürün yerine az üründe daha çok öne çıkabileceğinizi unutmayın,
Güvenilir firmalardan bilgi ve altyapı hizmeti alın.
Ve mutlaka işe başlamadan önce bir profesyonel ile görüşün ...

PROFESYONEL Destek için:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.
E-Ticaret Platformu