14 Mart 2012 Çarşamba

E-Ticaret'te Örnek Başarı Hikayesi


E-KAPICI

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Makine Mühendisliği’nden yeni mezun olan Atilla Altay ile Ege Üniversitesi Matematik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Deniz Çırpan bir üniversite gezisinde tanıştı. İş bulma sıkıntısı çeken bu gençler kendi aralarında sık sık kullandıkları, “Bir şey yapmak lazım” sözü Alt ve Çırpan’ın internette denenmemişi yapma arayışı ile gerçeğe dönüştü. İki üniversiteli genç, eksikliğinin hissedildiğini düşündükleri ’ekapici.com’u hayata geçirdi. Ege Üniversitesi’nin bulunduğu Bornova’da gençlerin yemek için tercih ettiği Küçükpark bölgesinde kiraladıkları iki katlı evin alt katını ofis yapıp üst katında kalan girişimci gençler, internet ve telefonla aldıkları siparişleri en geç yarım saat içinde adrese teslim ediyor. Toptancıdan satın aldıkları ürünleri üzerine az kâr payı koyarak internet üzerinden satışa sunan ve siparişi evlere teslim eden gençlerin müşterilerinin çoğu öğrenci. Tercih ettikleri ise daha çok yiyecek. Üç motosikletle yedi kişi servise çıkıyor.

İLK SİPARİŞE MUTLAKA PATRONLAR GİDİYOR
Atilla Altay, “Deniz ve ben özellikle ilk sipariş verenlere gidiyoruz. ’Biz patronuz’ havamız yok. İlk sipariş verenlere ’Bizi nereden buldunuz’ diyerek, hikayemizi anlatıyoruz. Ben araba tutkusu olan biriyim ama bu iş için arabamı sattım ve motosikletle servise çıkıyorum, ego yok” dedi. Altay, en çok kahvaltı tabağı siparişi aldıklarını belirterek, “Müşterilerimiz 26 çeşit arasından seçim yaparak kendi kahvaltı tabaklarını kendileri oluşturuyor. Nohutlu pilavı Deniz’in annesi Seher Teyze yapıyor. O da en çok tercih edilen yiyeceklerden. Unlu mamüller siparişini alan ve servis yapan tek siteyiz. Öğrenciler daha çok abur cubur ürünleri tercih ediyor” dedi.


 “ÇÖPLER ALIN” DİYEN DE ÇIKIYOR
ekapici.com’u yanlış algılayanlar , “Yeni bir apartman yaptım kapıcı arıyorum”, “Çöpleri alıyor musunuz?”, “Merdiven yıkıyor musunuz?” gibi sorular yöneltiyor.


Atilla Altay ve Deniz Çırpan, 27 bin lirası KOSGEB hibe kredisi olmak üzere 40 bin lira sermaye ile gerçekleştirdikleri ekapici.com’da altı ay sonra için hedefledikleri ciroyu iki ayda yakaladı. Sekiz ilden franchising teklifi aldı. İlk hedef İzmir’de öğrencilerin yoğun olduğu bir diğer ilçe olan Buca’da şube açmak. Siteye kısa zamanda pizza, waffle ve çiğ köfte siparişi de verilebilecek. Hırdavat satışı ve kuryelik hizmetleri de yakın hedefler arasında.

GÜNDE 150 KİLOMETRE YOL YAPILIYOR
ekapici.com’a günde 70 kişi sipariş veriyor. Ortalama 250 öğrenciye ulaşılıyor. Siparişlerde motosikletle ortalama 150 kilometre yol yapılıyor. Sabah 10.30’da başlayan servis, 02.30’a kadar sürüyor. Cep telefonunda para yüklü olmayan öğrenci, internet sitesine cep telefonunu yazınca sistem kendisini arayarak, siparişini alıyor. Sitede yakında cep telefonu için TL yükleme kartı satışı da başlayacak


Sizde E-ticarette markalaşıp başarı öykülerinin bir üyesi olmak istiyorsanız profesyonel destek alabilirsiniz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.
E-Ticaret Platformu