12 Aralık 2013 Perşembe

E-Ticaret Site Sahipleri Nerede Reklam Vermelidir ?


Türkiye’de ortlama 7000 adet e-ticaret sitesi olduğunu bilmekteyiz. E-Ticaret site sahipleri sitelerine nasıl ziyaretçi çekebiliriz ve nasıl satışlarımızı arttırabilir diye düşünürken biz bu soruların cevabını Türkiye’nin ve sektörün en önemli sosyal medya ve e-ticaret uzmanı Serkan Hacıömeroğlu’na sorduk. İşte aldığımız cevaplar :


Hacıömeroğlu’na göre ; “ e-ticaret sitesi sahiplerinin en sık düştüğü hata sitelerini açtıktan sonra hiçbir reklam çalışması yapmadan sitelerinde satışların başlayacağıdır.” Hacıömeroğlu şöyle de ekliyor ; “ e-ticaret sitesi açtığımızdan insanların haberi olmaz onları biz haberdar etmeliyiz !”

Hacıömeroğlu sözlerini şu bilgiler ile de pekiştiriyor:

“Öncelikle arama motorlarında hangi ürünleri satıyorsak veya hangi ürünlerimizin satışını arttırmak istiyorsak bu alanda reklam vermeliyiz. Burada ki en uygun mecra Google adwords. Ancak Google adwords de tek başına yeterli olmayabilir. O zaman sektörümüze uygun, potansiyel müşterilerimiz olabilecek insanların sık ziyaret ettiği sitelere reklam ,banner verebilir, haber sitelerinde reklam çalışması yapabiliriz. E-Ticaret sitelerinde insanlar genelde anında reklamı görüp anında tıklayarak siteye ulaşırlar. Bu nedenle e-ticaret sitenize dönüşün hızlı olmasını istiyorsanız dijital reklam vermeniz önceliklidir. Daha sonra maka ve site isminin bilinirliliğini arttırabilirsiniz. Bunun için yazılı yani gazete, dergi, vb basın araçlarına  ve tv, radyo gibi tanıtım kanallarına reklam verebilirsiniz. Son olarak dizilerin veya çok izlenen programların içine ürün yerleştirme ile yapılan reklamları söyleyebiliriz.”

Görüldüğü üzere e-ticaret firmaları veya site sahiplerinin e-ticaret siteleri için ziyaretçi çekme potansiyeli öncelikle reklam ile kendisini göstermektedir. Bu bilgiler ışığında her firma kendi reklam politikasını belirlemelidir.

1 yorum:

  1. Radyo ve tv için başlangıçta bütçe yeterli olmayabiliyor. Fakat adwords ve sosyal medya fiyat / performans açısından başlangıç için en ideali.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederiz.
E-Ticaret Platformu