3 Mayıs 2012 Perşembe

E-Ticaret'e İnce Balans Ayarı



Göndereni belli olmayan iletilere 1000 tl ile 10 Bin tl arasında para cezası getiren kanun tasarısı teklifi kabul edildi.
E-Ticaret aracılığı ile ürün satın alan müşterinin korunmasını ,alacağı ürünü tanıyabilmesinin sağlanmasını ve bu yolla dolandırıcılığın önüne geçilmesini hedefleyen tasarı ayrıca elektronik postalara da kısıtlama getiriyor.

 Ürün sağlayıcıları, elektronik iletişim araçlarıyla sözleşmenin yapılmasından önce, alıcıların kolayca ulaşabileceği şekilde ve güncel olarak tanıtıcı bilgileri sunacak. Hizmet sağlayıcı, varsa mensubu olduğu meslek odası ile meslekle ilgili davranış kurallarını ve bunlara elektronik olarak ne şekilde ulaşılabileceğini belirtecek. 
Alıcının, siparişini elektronik iletişim araçlarıyla vermesi halinde; hizmet sağlayıcı, siparişin onaylanması aşamasında ve ödeme bilgilerinin girilmesinden önce, ödenecek toplam bedel de dahil, sözleşmenin şartlarının alıcı tarafından açıkça görülmesini sağlayacak. Hizmet sağlayıcı, alıcının siparişini aldığını elektronik iletişim araçlarıyla teyit edecek. Ticari iletişimin ve bu iletişimin adına yapıldığı gerçek ya da tüzel kişinin açıkça belirlenebilir olmasını sağlayan bilgiler sunulacak.


Promosyonlar anlaşılır olacak,müşteri elektronik iletiyi reddetme hakkını sahip olacak ve izinsiz cinsel içerikli mesaj  gönderilemeyecek.
Bunu yapanlar hakkında para cezası uygulaması işleme koyulabilecek.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.
E-Ticaret Platformu