5 Mart 2012 Pazartesi

Tüketicilerin %95′i E-Mail Listelerine İndirimler İçin Katılıyor


E-mail pazarlama, online pazarlama içerisindeki yerini gittikçe genişletiyor.
Özellikle private shopping ve fırsat sitelerinin artışı ile günlük bilgilendirme e-maillerine alışan tüketiciler, görünen o ki, e-mailleri artık indirimlere ulaşmak için etkin bir yöntem olarak benimsemeye başlıyorlar.
Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Email Evolution Conference’da bir konuşma yapan e-mail pazarlama firması BlueHornet Strateji Başkan Yardımcısı Ryan Phelan, yaptıkları bir araştırma ile tüketicilerin %95′inin e-mail listelerine indirimlere ulaşabilmek adına katıldıklarını açıkladı.
Yaklaşık 1000 katılımcı ile gerçekleştirilen araştırmalarında, tüketicilerin üçte birinin ilgi alanları ile alakasız e-mailler yüzünden listelerden çıktıkları, yine üçte birinin çok sık yollanan e-maillerden sıkılıp listelerden ayrıldıkları da Phelan tarafından belirtildi.
Forrester Baş Analisti Shar VanBoskirk ile beraber konuşma yapan Phelan, Forrester tarafından gerçekleştirilen bir araştırma ile tüketicilerin e-mail pazarlama bakış açılarında gelişmeler olduğunun ortaya çıktığını, fakat buna rağmen tüketicilere sık sık ve ilgilendikleri alanın dışında e-mail gönderimleri yapılmasının ters etki yapacağının açık olduğunu paylaştı.
Forrester, gerçekleştirdiği e-mail pazarlama araştırmasında tüketicilerin %37′sinin e-mail pazarlamaya güvendiklerini belirtmişti. Bu oran diğer online pazarlama faaliyetleri arasında en yüksek olanı.
Tüketicilerin %49′unun markalardan çok fazla e-mail aldıklarını da belirttikleri araştırmada, bu oranın 2006 yılına kıyasla %28 daha aşağıda olduğu belirtildi. Araştırma ile tüketicilerin %59′unun reklam içerikli e-maillerin çoğunu sildikleri paylaşılırken, bu oranın 2006 yılında %73 olduğu ifade edildi.
Pazarlama uzmanlarını e-mail pazarlama konusunda uyaran Phelan ve VanBoskirk, e-mail pazarlamada markaların müşterilerinin beklentilerini iyi değerlendirmelerinin gerekliliğinin altını çizerek, kalitenin gönderilen e-mail sayısından çok daha önemli olduğunu belirttiler.
Markaların e-mail pazarlama ile müşterileri ile iletişime geçmesinin gerekliliğini de belirten uzmanlar, aksi takdirde sayısı günden güne azalan bir e-mail listesi ve takipçi kitlesini harekete geçiremeyen, etkinlikten oldukça uzak ve masraflı bir pazarlama çalışması ile karşı karşıya kalacaklarını eklediler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.
E-Ticaret Platformu